Corul


Corul Bel Canto s-a înființat, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Mitropolit Nicolae, în anul 2004, pornind cu membrii fondatori, Marius Necși (bariton), Roxana Iacob (soprană) și Florian Boariu (tenor), cel din urmă fiind și dirijorul acestui cor până în anul 2007. Din 2007 și până în prezent, corul Catedralei a adunat mulți membri, în jur de treizeci, sub bagheta dirijoarei Roxana Iacob.

Tinerii corului (care au crescut de mici în mijlocul acestui cor) s-au bucurat de implicare în activitățile corului prin dirijat (Olivia Nuțu, Sarah Moroșan, Dora Baciu) și prin organizarea de momente corale separate de corul mixt, cu ocazia multor spectacole din Ajunul Crăciunului, din cadrul spectacolelor Școlii de Duminică și nu numai. Membrii corului s-au bucurat de participarea la toate Sfintele Liturghii din duminicile de peste an, la organizarea de concerte de colinde, în fiecare an, în ajunul Crăciunului, și de invitații la concerte Pan Ortodoxe de Crăciun în care corul Bel Canto a fost primit cu brațele deschise.

În anul 2006, membrii corului au înregistrat un album coral pe format CD cu colinde de Crăciun care a fost foarte apreciat de membrii comunității noastre și nu numai.


Pe data de 23 decembrie 2014, organizaţia Sf. Paraskeva Orthodox Charity a fost prezentată de catre postul de radio WBEZ in cadrul emisiunii "World View", seria "Global Activism". În cadrul acestei emisiuni, corul catedralei şi grupul coral al copiilor au interpratat o serie de colinde de Crăciun; pentru a putea asculta reportajul şi a ne auzi cântând, apăsaţi aici!


Concertul de la biserica St.John the Baptist - 6 Decembrie 2015. Ascultati Corul Catedralei aici!


Ascultaţi troparul Sf. Împăraţi Constantin si Elena: